Studio 6: Tristan Honsinger i Joel Grip duo

Tristan Honsinger i Joel Grip, umetnici koji nastupaju na violončelu i kontrabasu. „Prošlost, sadašnjost i ono što će tek postati poigravanje s vremenom” – ovako ovi umetnici opisuju umeće improvizacije, i napominju da postoji nepoznata muzika u našem unutrašnjom sluhu koju oni neumorno istražuju.

Tristan Honsinger je veteran internacionalne džez i impro scene. Najpoznatiji je po svojim dugogodišnjim saradnjama sa Sesilom Tejlorom i Derekom Bejlijem. On je performativan, sceničan i slobodan. Po rečima holandskih kritičara, Honsinger je neko „ko nije zaboravio na svoje dečačke fantazije". Njegove kompozicije su poput dečjih crteža ili priča o Viniju Puu: čudne i izuzetno jednostavne, a opet ispunjene mudrim uvidima.
Švedski kontrabasista Joel Grip zauzima važno mesto na evropskoj impro sceni. Osnivač je Umlatu Rekords-a, a često organizuje festivale, susrete i druge vrste kolektivnih okupljanja muzičara koji se bave improvizacijom. Takođe, bavi se i kratkometražnim filmom zajedno sa meksičkim režiserom Maurisiom Hernandezom.
Autorsko-urednički tim: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević
Dizajner zvuka: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Reditelj: Ivan Milanović

repriza, 9. septembar u 07:03 i 15:03

broj komentara 0 pošalji komentar