Književni dijalog: Miro Vuksanović

U novoj epizodi emisije "Književni dijalog", pisac i urednik Aleksandar Gatalica susreo se sa akademikom Mirom Vuksanovićem da bi s njim progovorio o rečima. Malo je pisaca, naime, kojima su reči književni junaci. Kakve su reči? Koje su reči prijateljske, koje nedruželjubive; koje su omiljene reči piscu Vuksanoviću, to su neke od tema o kojima su razgovarala dvojica "ninovaca".

U ekskluzivnom intervjuu za RTS, akademik Vuksanović otkriće čitaocima kako piše, kao i to kako izgleda njegov prostor u stvarnoj Semolj zemlji, to jest u mestu Krnja Jela, gde je uredio svoju rodnu sobu u radnu sobu, postavivši asketski samo jedan krevet, i jedan sto za kojim piše tokom leta.
"Književni dijalog sa Mirom Vuskanovićem" otvara jesenju seriju emisija u kojima će se pojaviti brojni značajni srpski pisci, ali po prvi put ove sezone i čitani pisci iz regiona.
Urednik i voditelj Aleksandar Gatalica.
Prošlost na točkovima: Čovek i auto
Kazivanje o starim automobilima osvetljava vreme iz nepoznatih uglova i obavezuje nas prema precima i potomcima da sledimo duh savremenih civilizacijskih kretanja.
Točak i čovek, već čitave milenijume žive kao jedan organizam i tako „srasli" da li bi mogli zamisliti neki odvojeni život jedan bez drugog?
Autor: Dragan Kolarević

repriza, 10.septembar u 04:30 i 12:30

broj komentara 0 pošalji komentar