Studio 6: Sevdah Takht Damira Imamovića

Sevdah Damira Imamovića predstavlja novi korak u razvoju tradicije sevdaha. Rođen je u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, u porodici legendarnog majstora sevdaha Zaima Imamovića, i basiste, autora, pevača i producenta Nedžada Imamovića. Damir od detinjstva uči o estetici ove tradicionalne umetnosti.

Od 2005. godine, počinje sa solo nastupima (vokal i gitara), posle čega formira svoj prvi trio sa kojim snima dva zapažena albuma.
Slede nastupi sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, holandskim trubačem Erikom Floimansom, zatim sa Jadrankom Stojaković, snimanja sa Husnu Selndričijem, Vlatkom Stefanovskim i drugima. Nastupao je u prestižnim svetskim dovranama: Koncerthebau u Amsterdamu, Kenedi centru u Vašingtonu, BKC u Sarajevu, Cankarjevom domu u Ljubaljani, CRR u Istanbulu, na Kolarcu u Beogradu...
Nakon dva solo CD-a, 2012. godine, snima prvi album sa mnogo hvaljenim "Sevdah Takhtom Damira Imamovića".
Osim izvođačke karijere, Damir Imamović je aktivan kao istraživač, predavač i edukator u okviru programa radionica i predavanja "SevdahLab" u kojem izlaže istoriju, estetiku i zanatske tajne sevdaha kao tradicionalne umetnosti.
Na koncertu u Studiju 6 Radio Beograda nastupio je sa svojim dugogodišnjim saradnicima, Ivanom Mihajlovićem (bas), Nenadom Kovačićem (udaraljke), kao i sa novom violinistkinjom Ivanom Đurić.
Urednički tim: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević
Dizajner zvuka: Zoran Marić
Reditelj: Ivan Milanović

repriza, 16, januar u 02:50 i 10:50

broj komentara 0 pošalji komentar