Na veslu priča: Slavko Stamenić

Sve su vode jedna voda. I mi smo voda. Ili smo kratkoročni turisti u dugovečnosti opšteg toka. Kakogod, kupine su ukusne. Orao leti visoko. Vetar je lekovit u vrelom danu. Čime nam smrde tragovi? Možda smo spremni da platimo cenu svoga greha. Bar da se nasmejemo i nazdravimo u to ime. Slavko Stamenić rođen 1961. godine, filolog i autor romana, pripovedaka, drama, eseja. Objavio je osam knjiga proze. Priredio je više antologija. Autor je nekoliko udžbenika za osnovnu školu.

O svojoj priči na veslu Stamenić je izjavio: Nikad na reku ne idem bez poezije. Jer ona to jeste. Svako mreškanje, talas, riba koja se praćaka, drvo koje baca hlad, strma obala, ptica u letu... Volim da hodam pored reke, da razmenim lepu reč sa onima koji su, kao ja, na reku izbegli baš u taj čas. Neverovatno je koliko se ljudi bolje razumeju na vodi. Opet, strašno je koliko mi ne umemo da razumemo vodu, šta smo sve spremni da uradimo prirodi. Kao da joj ne pripadamo.

Reditelj, producent, autor originalnog koncepta Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona Vladimir Lešić; kamera Boris Nestorović, Časlav Petrović; kolor korekcija i post Milan Pejnović; dizajner Zoran Mujbegović; organizator snimanja Aleksandar M. Popović; spiker Aleksandar Novaković; lađar Kosta Milovanović; intro animacija Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska opština Obrenovac
Podrška: Climate Action Network Europe, 350.org
Produkcija: Udruženje Šta hoćeš

Repriza, 03. oktobar u  01:36 i 09:36

broj komentara 0 pošalji komentar