Čitaj mi!

Studio 6: Nebograd

U emisiji Studio 6 predstavljamo Udruženje Nebograd sa projektom Novi kompozitori i nova lirika. 

Reč je o sinkretičkom i performativnom nastupu, koji kombinuje muziku i književnost. Fokusiran je na uspostavljanje kontinuiteta u saradnji između savremenih autora - kompozitora mlađe generacije, Luke Čubrila, Matije Anđelkovića, Vladimira Koraća i savremenih pesnika sa domaće i internacionalne scene.

Dijalog između kompozitora i pesnika nastao je iz napora da se savremeno stvaralaštvo mladih autora predstavi publici u autentičnom ruhu. Od februara 2016. osmišljeno je jedanaest originalnih nastupa, koji su izvođeni u beogradskoj galeriji Polet, Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, na festivalu Dev9t, u okviru kulturnog programa Izbliza i prisno, na Međunarodnom festivalu orgulja Dies organorum, na festivalima Svetski dan(i) poezije 2017. i Trgni se! Poezija!

Nebograd je neprofitno udruženje osnovano u Beogradu 2012. godine i zalaže se za neformalno obrazovanje i alternativne pristupe prenošenju znanja, preko muzike i drugih umetnosti. Projekti uvek kombinuju umetnost i edukaciju - eksperte i lokalnu zajednicu, na obostranu korist i uz međusobnu razmenu iskustva.

Autorski i urednički tim: Nevena Popović, Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović
Dizajn zvuka: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević

repriza, 19. januar u 02:05 i 10:25

broj komentara 0 pošalji komentar