Studio 6: Koncertna harmonika

Koncert nosi naziv Koncertna harmonika i posvećen je stvaralaštvu na ovom instrumentu, koji u Srbiji već godinama promoviše Vladimir Blagojević.

Nakon što je magistrirao na Univerzitetu umetnosti u Bernu (klasa Teodora Ancelotija), Vladimir Blagojević je nastupao u Minhenskoj i Frankfurtskoj operi, Berlinskoj filharmoniji i brojnim koncertnim podijumima u Švajcarskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Već deset godina je član ansambla Pre-Art iz Ciriha i frankfurtskog Ansambla modern.

Posvećen promovisanju harmonike kao aktivnog koncertnog instrumenta, Blagojević zajedno sa svojim studentima sa FILUM-a u Kragujevcu, u Studiju 6 prvi put nastupa u ovom sastavu.
Popularnost harmonike u našoj zemlji usko je vezana za Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu, odražavajući svojim radom savremene tendencije u literaturi za klasičnu harmoniku.

Sa pomenutim umetnikom nastupiće: Nebojša Aćimović, Miodrag Đorđević, Darko Dimitrijević i Saša Mirković na violi.

Na programu su dela originalne savremene muzike za harmoniku, kompozitora Stevana Kovača Tikmajera, Bruna Mantovanija, Juke Tijensua, Vladimira Trmčića i Dragane Jovanović.