Na veslu priča: Neven Staničić - Višak istorije arhipelaga

Neven Staničić, kao iskusan pomorac sa šeširom na sunčanom danu, promišlja višak istorije arhipelaga, uvodeći ratnike, konje, žrtvu i strah, ali i veru u boginju plodnosti, ili Bogorodicu. Vala Zagreb ili Vala Svetog Trojstva. Ko priznaje herojstvo? Dva ostrva arhanđela i jedno gospino, u drugom stanju. Okean u Boki. Koliko je ostrvo zaslužno? Kako se brani vera, i ko je vera? Da mi je čut juriš lake konjice... Zašto su tužne pesme ratnika voleli Mleci? Klub Med ili lazaret? Ko išta garantuje potomstvu?

Neven Staničić, rođen je 1955. godine u Kotoru. Završio je Opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Trinaest godina radio je kao novinar u elektronskim medijima: bio direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Tivta, dopisnik RTV Titograd i Novi Sad. Direktor je, urednik i izvršni producent u Centru za kulturu Tivat, jedan od stvaralaca međunarodnog festivala Purgatorije. Bavi se izdavaštvom, uredio je i priredio veliki broj knjiga.
TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=PevpkIpJXJI
Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelji: Aleksandar Kalezić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijol: Miloš Lakičević; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje Šta hoćeš i Matica Boke 2018.
Projekat podržali: Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat, Luštica Bej, Porto Montenegro

Repriza, 02. mart u  06:25