Naši susreti: Olga Ravasi - tajna njenog uspeha

Zadivljujući spoj umetničke duše, univerzitetskog znanja i afiniteta prema problemima savremenog sveta, stvorili su u njoj samouverenu i kompletnu ličnost.  Iako balerina po svom primarnom, mladalačkom opredeljenju, dr Olga Ravasi danas je visoko pozicionirana u veoma odgovornoj društvenoj delatnosti u Americi, koja nema dodira sa umetnošću.

Izaslanik je i specijalni cavetnik za Balkan i međunarodne odnose generalnog sekretara Interport policije, američke internacionalne organizacije koja se bavi terorizmom i transnacionalnim kriminalom.
Ona pripada najvišem intelektualnom, akademskom establišmentu srpske dijaspore. Profesor je političkih nauka na Okton koledžu u Čikagu. Predstavlja Srpsko-američku asocijaciju, novoformiranu organizaciju koja se bavi odnosima srpske dijaspore prema Srbiji i Republici Srpskoj.
Veza sa maticom nalazi svoj odraz u permanentnim poslovnim kontaktima i učestalim dolascima u Beograd, njen rodni grad, za koji je vezuje emotivna porodična priča i odakle kreće njen životni put.
Upoznajte Olgu Ravasi, ženu koja zna kako se spajaju matica i dijaspora.
Autor emisije mr Mirjana Raičević Tasić