Pljačka Trećeg rajha, 4-4

Serija „Pljačka Trećeg rajha“ je rađena po istoimenom filmu (2004), za koji je scenario, po motivima istinitog događaja, napisao Miodrag Andrić (Ljuba Moljac). Film, kao i seriju, režirao je Zdravko Šotra. Reč je o vedroj avanturističkoj priči začinjenoj mangupskim šalama i dosetkama glavnih junaka, prefinjenom humoru, intrigantnoj ljubavnoj priči i optimizmu.

Glavonja i Kalauz, dolaze na prijem u čast veridbe kćerke vlasnika Dojče banke. Kako imaju dokumenta da su ratni veterani bankar ih odvodi u banku da se pohvali, ali ga Glavonja i Kalauz onesveste i opljačkaju. Njih dvojica beže u Švajcarsku, odakle se vraćaju u Beograd gde pokušavaju da opljačkaju trezor Narodne banke. U tome nisu uspeli i završavaju na robiji. Sledi izlazak iz zatvora, jer navodno maršal Tito hoće da ih vidi jer ga zanima sadržaj trezora Kneza Pavla Karađorđevića.

Glavne uloge tumače Dragan Nikolić, Nikola Đuričko, Isidora Minić, Katarina Žutić, Katarina Radivojević, Vojin Ćetković, Predrag Ejdus, Josif Tatić, Bogdan Diklić, Milorad Mandić Manda, Tihomir Stanić, Mihajlo Bata Paskaljević i drugi.

broj komentara 0 pošalji komentar