Montevideo, vidimo se, 10-10

„Montevideo, vidimo se!“ je poslednji nastavak serije „Montevideo, Bog te video“, koja je rediteljski prvenac glumca Dragana Bjelogrlića. Scenario (Ranko Boćić i Dimitrije Vojnov) je napisan po istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića koja govori o velikom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije – koju su tada činili igrači iz Srbije- na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930 godine. Poslednji nastavak serije se odvija u Montevideu, tokom održavanja Prvenstva. Okosnica radnje su tri ključne utakmice koje su Jugosloveni igrali protiv selekcija Brazila, Bolivije i Urugvaja. Tada su jugoslovenski fudbaleri napravili pravo iznenađenje zauzevši visoko treće mesto.

Tirketa spasavaju iz Doloresine kuće i svi igrači su jedinstveni u toj akciji.
Utakmica sa Urugvajem je sve grublja i postaje jasno da Jugosloveni ne smeju i ne mogu da pobede. Igrači na poluvremenu žele da prekinu meč ali trener Boža ih bodri da izdrže do kraja.
Za to vreme u Beogradu su u toku pripreme za doček šampiona.

Uloge tumače Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Asante, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Dragan Nikolić, Srđan Todorović i drugi. Režija Dragan Bjelogrlić 

broj komentara 0 pošalji komentar