Zverinjak, film

Ostvarenje iz produkcije RTS-a. Ovaj film učestvovao je na više od deset domaćih i međunarodnih filmskih festivala sa kojih je poneo nekoliko značajnih nagrada za glumu i režiju. Film "Zverinjak" je, po scenariju Dušana Spasojevića i u režiji Marka Novakovića, snimljen 2011. godine kao deo decenijske tradicije Televizije Beograd u proizvodnji vlastitih igranih filmova i televizijskih drama.

"Zverinjak" je drama koja se odigrava početkom devedesetih godina prošlog veka, u jednom srpskom selu blizu obale Drine. To je svedočanstvo o moralnom i istorijskom raspadu jedne zemlje, smešteno u sredinu izdvojenu od urbanog života i locirano u podneblje u kojem vladaju specifična pravila i odnosi među ljudima.

Srna, kćer Straina, najmoćnijeg čoveka u selu, obećana je za ženu Jovanu, sinu seoskog šumara Tadije. Tadija za uzvrat Strinu omogućava da se bavi lovokrađom i bespravnom sečom seoskih šuma. Iako između Srne i Jovana postoji privlačnost oni ipak ne žele da uđu u brak iz interesa koji njihovi očevi pokušavaju da im nametnu. Iznenada, u selo se vraća bivši šumar Petar, koji je sedam godina proveo u zatvoru zbog ubistva starijeg Strainovog sina. Petar dolazi da pronađe Anđu, ženu koju je voleo dok je živeo u selu. Petrov povratak pokreće gomilu događaja u životima glavnih junaka ove priče nagoveštavajući njen neizvestan kraj...

Uloge tumače:
Nikola Ristanovski (Petar), Miodrag Krstović (Strain), Tanasije Uzunović (Tadija), Ivan Đorđević (Vidan), Branka Šelić (Marija), Marijana Andrić-Pejatović (Srna), Mladen Sovilj (Jovan), Aleksandar Đurica (Sreten), Igor Damnjanović (Milisav) i Nada Šargin (Anđa).
Reditelj Marko Novaković, scenarista Dušan Spasojević, urednica i dramaturškinja Mirjana Lazić.

broj komentara 0 pošalji komentar