Čitaj mi!

Jagodići, 9-12

„Jagodići“ je televizijska serija iz 2012. godine, nastavak serije „Sva ta ravnica“. Radnja serije je smeštena u tridesete godine prošlog veka u banatskom selu. Glavni likovi su otac i njegovi sinovi, koji prolaze kroz turbulentne veze.

Mihalj Šijački animira društvo na zabavi. Branko vreba priliku da s njim nasamo razgovara. Pokazuje mu fotografiju i optužuje ga za zločine, očekujući da čuje njegovo priznanje. Pritisnut dokazima Mihalj priznaje da ga je Bandika ucenjivao ali tvrdi da nije počinio zločine. Branko je zbunjen i ne zna da li da mu veruje. Događaj koji sledi potvrdio je da Mihalj govori istinu. Tajanstvena poklada dolazi na Kaštel i nastavlja krvavi pir.

Uloge tumače Dragan Nikolić, Dejan Lutkić, Gordan Kičić, Ivan Bosiljčić, Radoslav Milenković, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Slavica Vučetić, Nina Janković, Nataša Ninković, Gorica Popović, Milorad Mandić i drugi. Reditelj Miroslav Lekić.

Na 3. Fedisu 2013. godine nagradu za najbolji glumački par dobili su Nina Janković za ulogu Aleksandre Bogdanović i Gordan Kičić za ulogu Branka Jagodića. Slavica Vučetić i Radoslav Milenković nagrađeni su Poveljom za zapaženu ulogu, a Miroslav Lekić Zlatnom antenom za režiju.