Čitaj mi!

Moja generacija Z, 3. i 4. spojene

Igrana serija "Moja generacija Z" govori o tinejdžerima koji su nasledili čuvene "milenijalce", odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini Zmaja po kineskoj astrologiji). Serija je snimljena u zajedničkoj proizvodnji Radio-televizije Srbije i izvršne produkcije "Original Film", ima 44 epizode a režirali su je Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić.

Mina se, na svoj zahtev, vraća iz privatne u državnu školu ali uslov je da ide u pratnji vozača. Milan i Dea su drugari ali i potpuno različite ličnosti. Srđana u školu dovozi teča koji je poznati glumac. Profesor fizičkog Ranko, presreće mladu koleginicu Anu, koja predaje književnost, misleći da je nova učenica.
Mina dolazi u školu u crnom audiju zatamnjenih stakala i klinikama ispred škole prodaje priču da ju je dovezao stariji dečko. Razgovor se prekida kada pored njih prođe Stefan, novi učenik koji svojom pojavom ostavlja devojke bez daha. Mina poziva Mateu i Mariju da ipak dođu na Bojanovu i Srđanovu audiciju. Marija dolazi u stan kod Milana i zatiče mama Vidu koja ima probu sa bendom Kamikaze, što Milan doživljava kao blam.

Urednik serije: Marko Novaković
Scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver i Branislav Černjev
Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević i drugi.