Moja generacija Z, 9-12, spojene

Igrana serija "Moja generacija Z" govori o tinejdžerima koji su nasledili čuvene "milenijalce", generaciji "Z", odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini zmaja po kineskoj astrologiji).

Razni incidenti dogodili su se na Deaninoj žurci. Bojanu posebno pogađa što je Adrijana pijana, poljubila Mihajla, koji je počeo da joj se dopada. Odlazi kući i na svom blogu piše tekst o proslavama punoletstva u kome je potkačila celo svoje društvo.
I junaci iz Crvene smene su na Deaninoj proslavi osamnaestog rođendana. Centar dešavanja za učenike iz obe smene je "Zmajevo gnezdo" u kome je proslava. Srđan ima plan kako da popravi svoju i Bojanovu poziciju u društvu. Da bi postali kul momci moraju da smuvaju kul devojke a to su večeras Deana, slavljenica, i njena najbolja drugarica Ivana.

Ekipa iz Plave smene, koja je saznala da je Bojana autorka bloga Srednjoškolka i dalje ne želi da joj oprosti i primi nazad u društvo. Čak ni Koska ne želi da joj oprosti. Osećajući se usamljeno, Bojana prihvata Borkov poziv da izađu u provod. Potresena zbog svega, Bojana se napija na Deaninoj žurci. Kada pročitaju njen novi post u kome je pisala o sopstvenom pijanstvu, ekipa odluči da joj oprosti.

Posledica žurke kod junaka Crvene smene... Bojan i Srđan nisu krivi za sudar ali imaju nedovoljno godina da bi vozili kasno noću. To koristi stariji vozač koji ih ucenjuje.
Borko pomaže Bojanu da poprave auto. Ivana se suočava sa činjenicom da je prevarila Marka poljubivši se sa Stefanom i to deli sa Deanom. Darkov otac razgovara sa poznatim skautom. Mina je sama kod kuće, i priprema večeru. Milan stiže kod nje...

Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević i drugi.
Urednik serije: Marko Novaković
Scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver i Branislav Černjev
Režija Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić.