Vojna akademija, 38. epizoda

„Vojna akademija“, treća sezona, premijerno je emitovana na RTS 1 2017. godine. Sa ukupno pet sezona, serija je u protekloj deceniji bila jedna od najpopularnijih.

Kadete čekaju i teren i završni ispiti, od kojih im zavisi budućnost. Sa njima će na teren krenuti i "poznati glumac", kako bi što bolje glumački osvojio "vojnički život". On stalno "režira", "selfiji" samo pljušte. Maša i Ika su sve bliži, iako Maša misli da je njegova slabost Anđela. Što se Anđele tiče, ona odustaje od potrage za ocem, kaže Ceci da je Akademija sve "sredila u njoj". Advokat Pete, jedne večeri u restoranu, otkriće svoje prave motive angažovanja Nadice kao pomoćnika. Ona će mu pokazati "šta je naučila na Vojnoj akademiji", koju on toliko prezire. Kod kuće, Džale sprema večeru. Šuma. Kašanin je zarobljenik bande. Miroljub i on vode "oproštajni" razgovor, kad iznenada počne akcija vojske. Helikopterom koji leti u tzv. zoni bezbednosti upravlja, ni manje ni više, hrabra Roksa! Vera je izdala poslednje uputstvo: prioritetan cilj akcije je "neutralisanje kriminalne grupe", a tek na drugom mestu - spasavanje Kašanina. Sledi napeta situacija - helikopter sleće, specijalci ulaze u šumu, pucnjava, Miroljub drži Kašanina na nišanu. Klisura i Violeta nastupaju na takmičenju, a u publici su svi akteri koji navijaju. Kraj će obeležiti jedan emotivni kadar u kome se pojavljuje malo, novo biće, na oduševljenje svih bivših kadeta.

Uloge tumače: Radovan Vujović, Bojan Perić, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragičević, Ana Stanić, Nikola Rakočević, Nevena Ristić, Ljubomir Bandović i drugi.
Reditelj Dejan Zečević, scenaristi Boban Jevtić i Milan Konjević