Sportska budućnost Srbije- Teodora Injac šahistkinja

Na ženskom prvenstvu države 2018. godine trijumfovala je sedamnaestogodišnja Beograđanka Teodora Injac, tada učenica trećeg razreda Sportske gimnazije, članica Kluba Jugović i seniorske šahovske reprezentacije Srbije. U veoma kvalitetnoj i jakoj konkurenciji titulu je zaslužila, po rečima izveštača, najstabilnijom igrom, dobrom energijom i velikim samopouzdanjem.

Ove osobine vodile su je kroz celu karijeru koja je počela pre deset godina u Herceg Novom učešćem na evropskom takmičenju u ubrzanom šahu 2008. i Svetskom kadetskom prvenstvu održanom iste godine u Vijetnamu.Najveći uspeh postigla je na Svetskom školskom prvenstvu 2014. u Kavali, u Grčkoj,na kom je osvojila zlatnu medalju u brzopoteznom šahu. 

Godinu dana kasnije postala je omladinska prvakinja Srbije što joj je omogućilo učešće na svetskim turnirima naredne dve godine. Članica seniorske reprezentacije Srbije postala je 2017.

Zbog izvanrednih rezultata i sjajnih partija koje je odigrala, Svetska šahovska federacija 2017. godine dodelila joj je zvanje ženskog internacionalnog majstora. 

broj komentara 0 pošalji komentar