Znanje imanje-26.9.2021.

Jesen lagano, čarobnim bojama ukrašava naša brda i doline, vinograde, voćnjake, bašte. Mi ubirimo plodove, varljivog proleća i vrelog leta. Spremamo zimnicu i pravimo planove za novi ciklus.

Valjalo bi da uzmemo u obzir klimatske promene, potrebe tržišta i stvaramo svest da moramo da budemo odgovorni. Zato što proizvodnja hrane direktno utiče na zdravlje zemljišta, vode, vazduha, bilja ,životinja i ljudi. Baš o tome u ovom izdanju Znanja imanja govore:

Miodrag Krsmanović iz vinarije Tarpoš kod Aranđelovca misli da je na prvom mestu stav, pa onda znanje i veštine na putu ka uspehu.

Siniša Popov sa Fruške Gore iz vinarije Kiš, čuva nove ukuse starih vremena, i osvaja evropsko tržište.

Vanja Stojanović iz Kragujevca, stvara harmoniju ukusa tako što spaja bakine recepte i nove tehnologije.

Jelena Obradović, skoro 30 godina živi u skladu sa prirodom. Svoj dom kod Aranđelovca deli sa darovitim ljudima iz celog sveta.

 

Urednica i voditeljka: Jasmina Nikitović Stojičić