Tv lica..kao sav normalan svet-Slavko Štimac 1.deo

Slavko Štimac ,omiljeni glumac širom exYU prostora, nerado daje intervjue, pa je ovaj dan koji je odvojio za snimanje emisije "TV lica kao sav normalan svet" bio prava privilegija.

Razgovor je počeo o omiljenoj ulozi u filmu "Ime Dobrica, prezime nepoznato" u kome se okušao uz Srđu Penezića kao koscenarista i koproducent, a jedan od producenata i scenograf je bila njegova supruga Vesna Golubović.

Motiv da se snimi film bilo je iskreno uverenje cele stvaralačke ekipe da je važno napraviti delo koji promoviše dobrotu i svi koji su gledali tvrde da je jedina prava podela za ulogu Dobrice Slavko Štimac, a zanimljivo je i to što su korišćeni inserti iz filmova kada je bio dečak, tako da on igra sebe kroz period od 40 godina.
Sve ovo bio je povod za razgovor o tome kako mu izgleda danas kada vidi sebe iz perioda snimanja filmova "Vuk samotnjak" serije "Salaš u malom ritu" ili "Specijalno vaspitanje" čiji su inserti ubačeni u film o Dobrici.

O karijeri dugoj 50 godina, o odrastanju na Konjskom brdu, o filmskoj ekipi koja je baš njega odabrala za legendarni film "Vuk samotnjak" o prirodnosti na filmu po kojoj su ga uvek poredili sa Pajom Vujisićem, o replikama koje mu i danas dobacuju na ulici, o roditeljima koji su bili divni ljudi i nisu dozvolili da ga slava ponese, o saradnji sa Semom Pekimpoom koji mu je dopisao ulogu u "Gvozdenom krstu" u prvom delu intervjua govori Slavko Štimac.

Autorka Tanja Peternek Aleksić