Novi početak-14.emisija

Ovo izdanje humanitarnog serijala "Novi početak" posvećeno je porodici Popović - Nebojši, Ljubici i njihovim ćerkama.

Ljubavna priča ovog bračnog para bila je gotovo filmska - Ljubičin otac se protivio da uda za Nebojšu a majka je rešila da ovu vezu podrži. Zato je prodala svoju mašinu za pranje sudova, kako bi ćerki omogućila da kupi voznu kartu i spakovala joj najosnovnije stvari.

O Nebojši se brinuo i odgajio ga deda jer su ga roditelji napustili kada je imao godinu dana. I danas ga niko ne zove po njegovom imenu, nego po dedinom - Laza. 

Kada je napunio 18 godina, deda je unuku kupio konja sa kojim je obrađivao zemlju i tako zarađivao za život. Nakon dedine smrti, na ostavinskoj raspravi, imovinu su podelili Nebojšin otac i tetke. A on je morao da napusti kuću u kojoj je živeo. Plašeći se da će i konja da mu uzmu, prodao ga je...

Od tada Nebojša sa svojom izabranicom i dve ćerke, živi kao podstanar. Ljubica njihov zajednički život opisuje kao vrlo težak i na momente neizvestan.

Voditeljka serijala "Novi početak" Marija Veljković, je sa mnogo pažnje i truda tražila najbolje kuće i za ovu porodicu.

Odabrala je tri porodična objekta u selu Novi Karlovci (opština Inđija) gde bi Popovići mogli da započnu novi život. Nakon što izaberu jednu koju će zvati svojim domom, ključeve će im uručiti ministar Milan Krkobabić, u ime ministarstva za brigu o selu Vlade Republike Srbije.

Od samog dolaska tima projekta "Novi početak" skromni Popovići su se odricali svega što im je još nuđeno kao dodatni poklon za novi životni početak, predlažući da to bude dodeljeno drugim porodicama koje teško žive.

Smatrali su da su oni već dobili mnogo jer su osim porodičng doma, oboje ostvarili i zaposlenje.

Zato ih je Marija Veljković do kraja držala u neizvesnosti da li će dodatnih poklona ipak biti. Odabrala je pravi trenutak i način za predstavljanje poklona koji je sve prisutne izuzetno ganuo - bili su to kobila i njeno ždrebe, od svega desetak dana.
Usledili su potom i pokloni za preuređenje dečije sobe. Za kraj - stigla je i mašina za pranje sudova koju Nebojša duguje svojoj tašti jer je omogućila da se njih dvoje venčaju...