55 godina Karavana

55. rođendan najstarije zabavno-humorističke emisije na svetu, "Karavan", koja se emituje na talasima Prvog programa Radio Beograda, obeležen je koncertom u Kolarčevoj zadužbini.

Prvi skečevi u "Karavanu" bili su iz pera Branislava Nušića, Radoja Domanovića, Branka Ćopića, Duška Radovića, Gordana Mihića, Brane Crnčevića. U istoriji emisije su velika glumačka imena od Čkalje i Mije Aleksića do Đuze Stojiljkovića, Bore Todorovića i Branke Veselinović.

Prvi voditelji bili su članovi beogradskog Narodnog pozorišta Mira Bobić i Milan Puzić, kasnije Petar Slovenski, Neša Milovanović. Voditeljski par danas su Milena Šiškin i Đorđe Nenadović. Za 55 godina "Karavana" - samo četiri urednika.

"Gotov proizvod sam dobio tako što je prvi urednik Bora Oljačić 1961. godine stavio 'Karavan' u pelene, pa ga stavio i na noge onda je drugi urednik Mirko Lazić sa njim krenuo u osnovnu i srednju školu, trecći urednik 'Karavana' Saša D. Kovačević je sa njim završio fakultet, šta je ostalo meni nego da tog jednog oformljenog čoveka od 55 godina odvedem u kafanu. Nisam ga pokvario mislim da je kafana duša Srbije, u kafani se događa ono što se ne događa ni po kućama ni po parlamentu", kaže urednik emisije "Karavan" Zoran Nikolić Zozon.

broj komentara 0 pošalji komentar