Štoperica-Rukomet

Serijom emisija „Štoperica" Školska rubrika Redakcije dečjeg i školskog programa uključila se u akciju „Karakterom protiv nasilja". Vaterpolo savez Srbije u saradnji sa Centrom za prave vrednosti i uz podršku svih fakulteta Univerziteta umetnosti u Beogradu, Ministarstva za sport i omladinu Srbije kao i medijsku podršku RTS-a, pokrenuo je akciju „Karakterom protiv nasilja" čiji je cilj afirmacija morala u sportu i životu.  Projekat je usmeren na razvoj i vaspitanje karaktera mladih ljudi, na formiranje osnovnih moralnih principa: poverenje, poštovanje, odgovornost, fer ponašanje, staranje, briga o drugima i građanstvo, i tri osnovna oblika morala u sportu: fer-plej, sportsko ponašanje i sportski karakter.

Ciklus emisija „Štoperica" kao okosnicu ima sportiste i sport. Svaka od 11 emisija pojedinačna je tematska celina, posvećena jednom sportu (plivanje, veslanje, karate, streljaštvo, boks, ragbi, fudbal, atletika, vaterpolo, košarka, rukomet).

Pored zanimljivih informacija o istorijatu, opremi i pravilima sportova, edukativni karakter emisija proširuje se učestvovanjem lekara iz Republičkog zavoda za sport koji gledaoce upoznaju sa zdravstvenim aspektima određenog sporta.

broj komentara 0 pošalji komentar